Werken met

Tierrafino Duro

Voor al u leemverwerking kunt u een professional inschakelen, maar als u een handige en ervaren doe-het-zelver bent, kunt u Duro zelf mengen tot de gewenste kleur en vervolgens aanbrengen op de wand. Er zijn wel een aantal stappen nodig om tot een briljant resultaat te komen. Verwerkingsinstructies, een ondergrondenoverzicht en technische informatie vindt u in het Tierrafino Duro Productblad (pdf) en in de productbladen voor hulpproducten. Bovendien geeft een heldere instructievideo u nog meer informatie en – hopelijk – inspiratie.

Duro leemverwerking. Een klus voor de ervaren doe-het-zelver of professional

Tierrafino Duro Verwerking

stap voor stap professionele toepassing van leempleister / leemstuc wandafwerking

Omschrijving:

Duro fijnleemstuc is kleur en stuc in één, alleen toepasbaar in het interieur.

Ondergrond:

Droog, stof- en vetvrij. Gladde ondergronden voorbehandelen met ’contact fine’ hechtprimer.

Aanmaken:

Voeg 3–3,5 kg Duro toe aan 1 liter water en meng goed.

Verwerking 1: Grof:

Breng Duro 1-2 mm op met een spaan en laat drogen.

Verwerking 2: Schuurwerk:

Breng Duro 1-2 mm op met een spaan. Verdeel het materiaal met een spons, met tussenpozen, tot de gewenste struktuur bereikt is.

Verwerking 3: Glad gepleisterd:

Breng Duro 2 mm op met een spaan. Verdeel het materiaal met een spons en pleister, met tussenpozen, de wand glad met een plastic spaan tot de gewenste structuur bereikt is.

Afwerking:

Wanneer Duro nog vochtig is, of na volledige droging, kan deze worden afgenomen met een vochtige spons. Veeg Duro direkt daarna kort met een kokos- of paardeharen stoffer. Deze afwerking laat het zand en de glans ervan zien.

Omstandigheden:

Verwerk Duro bij een temperatuur boven 5°C.

Verwerkingstijd:

Duro is gedurende 3 jaar na productiedatum houdbaar. Er ontstaat geen restafval. Eenmaal gemengd met stro en water is Duro nat een week houdbaar.

Verbruik:

Schuurwerk: 1-1,5 mm dik – 1,3 kg/m2.

Glad gepleisterd: 2 mm dik – 2 kg/m2.

Samenstelling:

Zand, leem en zetmeel.

Veiligheidsvoorschriften:

Bij verhoogd risico(plafonds) stofbril dragen.

Bewaaradvies:

Droog en koel in afgesloten emmer.

De informatie in deze productomschrijving is met de grootste zorg samengesteld. Tierrafino aanvaardt echter geen enkele verantwoordelijkheid voor directe of indirecte schade die zou kunnen optreden bij het gebruik van de geboden informatie. Bij elke nieuwe uitgave van de produktinformatie vervalt de geldigheid van de vorige uitgave.

Duro Fijnleemstuc. Een klus voor de ervaren doe-het-zelver of professional

U kunt voor fijnleemstuc een professional inschakelen, maar als u een handige en ervaren doe-het-zelver bent, kunt u Duro fijne leemstuc zelf mengen tot de gewenste kleur en vervolgens aanbrengen op de wand. Er zijn wel een aantal stappen nodig om tot een briljant resultaat te komen. Verwerkingsinstructies, een ondergrondenoverzicht en technische informatie vindt u in het Tierrafino Duro Productblad (pdf) en in de productbladen voor hulpproducten.