Werken met Tierrafino Dry Paint

U kunt Tierrafino Dry paint vrij eenvoudig zelf verwerken.

Leemverf Leemverven

Leemverven Tierrafino Dry Paint Verwerking van Leemverven Ecologisch Leem Schilderwerk

Voorbereiding van de ondergrond

De temperatuur van de lucht en de ondergrond dient minstens  5°C te zi|n. Constant droog en vrij van stof en vet. Zeer bont gekleurde ondergronden hebben een extra laag of een voorbehandeling nodig met Tierrafino Contact Fine.

Breng Tierrafino Contact Fine aan op gladde ondergronden waar twijfel is qua hechting en ondergronden die niet absorberen.
Breng Tierrafino Fix aan op zeer absorberende ondergronden. Bij allergie voor conserveringsmiddelen een extra laag Dry-Paint aanbrengen in plaats van Contact Fine en Fix.

Omdat Dry-Paint een zeer dunne laag is, blijft de structuur van de ondergrond zichtbaar. Om een vlakke en goede ondergrond te creëren brengt u eerst Tierrafino Kalk, Base of een gipspleister aan.

Mengen

Tierrafino Dry-Paint is een poeder dat met water gemengd wordt tot een verf. Maak niet meer verf aan dan binnen 2 dagen verwerkt dient te worden. Voeg al roerend langzaam 1 kg Dry-Paint toe aan 1,d liter water en meng 5 minuten met een boormachine met kleine verfmenger. Er zullen kleine klonten zichtbaar zijn. Laat de verf 30 minuten staan. Meng nu nog eens 5 minuten met de verfmenger met een hoog toerental in tot een gladde verf zonder klonten.

Indien Tierrafino Dry-Paint een dag later na mengen aangebracht wordt, de verf nog eens goed mengen met een boormachine met kleine stucmenger. Na 2 dagen begint de natte verf minder kleverig te worden en is dan slechter te verwerken.

Aanbrengen

Dry-Paint wordt aangebracht met kwast of roller, om de structuur te verfijnen strijkt/rolt u na enkele minuten het oppervlak nog eens na. Des te fijner de structuur, des te beter de dekking. Creëer elke gewenste
structuur en laat volledig drogen. Breng minimaal 4 uur na volledige drogen van de vorige laag een tweede laag aan zoals hierboven beschreven. In de meeste gevallen zijn twee lagen voldoende voor een goede dekking.

Drogen

Onder normale omstandigheden (+20°C en 60% luchtvochtigheid), is Dry-Paint droog tussen 2 en 6 uur. Uitgehard na twee dagen. Afplakken van Dry-Paint met licht-plakkend schilder tape na 24 uur uitharden.

Verdunner

Water

Veiligheidsadvies

Contact met ogen en slijmvliezen vermijden. Bi| verhoogd risico (plafonds) een veiligheidsbril dragen. Raadpleeg voor overige informatie het Tierrafino Dry-Paint Veiligheidsinformatieblad

Pigmentenpasta

Roer pigmentpasta goed in het water alvorens Dry-Paint toegevoegd wordt zoals boven beschreven

Extra

Eenvoudig te gebruiken bi s|abloneer-technieken. Gebruik licht-plakkende sjablonen/schilder-tape.
Om Tierrafino Dry-Paint te mengen met Tierrafino Pigmentpoeder dient u het pigment eerst volledig te dispergeren in water. Om afgeven te voorkomen dient per pigment de maximum toe te voegen hoeveelheid vastgestelcl te worden, dit is per pigment verschillend.

Dry-Paint is af te werken met diverse soorten was.

Voor complete verwerkingsinstructies en verdere technische informatie:
Lees het werkblad

Workshops
Tierrafino organiseert workshops, seminars, stages, cursussen en opleiding over het leren aanbrengen van leemstuc, leempleister, leemverf, stuccolustro, tadelakt, beton-look, leembouw in het algemeen en natuurlijk bouwen met leem.
Interesse? meld je nu aan.
Wil je het niet zelf doen? Kies een Tierrafino-verwerker bij jou in de buurt