Bouwmaterialen

Natuurlijk bouwen 

Bouwen met leem is voor ons de fysieke manifestatie van bouwen aan sociale en ecologische rechtvaardigheid. Leem is niet alleen een van de oudste bouwmaterialen ter wereld, het is ook een van de meest democratische. Het stelt mensen in staat om met eenvoudige middelen en methoden te bouwen, waardoor de kunst van het creëren van een thuis weer binnen ieders bereik komt. Deze toegankelijkheid versterkt de sociale cohesie en stimuleert gemeenschappen om samen te werken en te leren van de natuur. Hier lees je meer over de sociale impact die bouwen met leem kan hebben.

Bekijk onze producten
Bekijk onze verkooppunten

Ecologisch gezien is leem een zegen voor onze aarde. Het vereist minimale verwerking, maakt gebruik van lokale bronnen en heeft een lage koolstofvoetafdruk. Leem draagt bij aan een circulaire economie, waarbij materialen hergebruikt en uiteindelijk teruggegeven kunnen worden aan de aarde zonder schadelijke sporen na te laten. Hier lees je meer over de ecologische impact van leem.

Gezondheid is waar leem echt schittert. Het natuurlijke karakter van leem zorgt voor een gezond binnenklimaat, vrij van toxische stoffen en vol met eigenschappen die de luchtvochtigheid reguleren en de luchtkwaliteit verbeteren. Dit maakt leem een ideaal materiaal voor iedereen die waarde hecht aan een gezonde leefomgeving. Hier lees je meer over de gezondheidsvoordelen van leem.

Kalkstuc Kalkpleister Kalkmortel Food Forum Floriade Almere 2022

Stel je vraag