Leemverf

De lemenhuizen van Djenné als inspiratie voor Tierrafino Leemverf en leemstuc.

Door leemkunstenaar Carl Giskes

In de jaren zeventig reisde ik zeven jaar lang door Afrika, Azië en Amerika om andere culturen te leren kennen en mij te oriënteren op mijn toekomst.
In Afrika belandde ik in de beroemde stad Djenné , die een onuitwisbare indruk op mij maakte. Ik zag hoe de mensen daar hun huizen van leem bouwden. Deze huizen zijn een genot om in te wonen en te werken.
Terug van mijn wereldreis besloot ik het bouwen met leem hier in Nederland te introduceren. In 1992 richtte ik Leembouw Nederland op, een bedrijf dat organische, milieuvriendelijke stucco’s, verven en andere producten van leem maakt met als merknaam Tierrafino (Fine Earth). De grondstoffen komen uit Europese klei- en zandgroeven. De kleuren hebben een aardse gloed.  Op deze wijze kreeg een oeroud product een moderne toepassing.
Met mijn bedrijf Tierrafino wil ik een bijdrage leveren aan een mooie, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving waarin mensen zich echt thuis voelen’

Speciaal voor professionals zijn de Technical Friday Sessions. In 1,5 uur geven we uitleg over leembouw in het algemeen en de technische toepassingen van onze leemproducten. Aan onze presentatie zijn geen kosten verbonden.

Meld je aan

De unieke eigenschappen van Leemverf

Leem heeft een aantal bijzonder prettige en unieke eigenschappen. Leem bestaat voor de helft uit zuurstof en voor 20% tot 40% uit silicium. Vooral dit mineraal bezorgt leem zijn unieke warmte- en vochtregulerende eigenschappen. Belangrijke andere voordelen van leem zijn dat het antistatisch en schimmelwerend is, waardoor het een gezond en evenwichtig binnenklimaat bevordert.  Leem is warm in de winter en koel in de zomer.  In woonhuizen zowel als in kantoren, theaters, concertzalen, musea en utiliteitsgebouwen zorgt leem op de wanden en plafonds voor een aangename sfeer en een verrassend kleurenspel.

Onze merken

I-PAINT

I-PAINT leemverf is geschikt voor binnenmuren en plafonds. Deze natuurlijke ecologische en biologische leemverf bestaat voor het grootste deel uit leempoeder, afkomstig uit de verschillende groeves in Europa, en heeft een fijne zachte structuur.

Lees meer 

T-PAINT

Tierrafino T-PAINT leemverf voor het interieur. De T staat voor textuur, ofwel structuur. Door de leem is speciaal geselecteerd zand gemengd waardoor een korrelige structuur ontstaat. Wanden en plafonds die behandeld zijn met T-PAINT leemverf zien er levendig en sprankelend uit.

Lees meer

DryPAINT

Tierrafino DryPAINT is een 100% natuurlijke droge leemverf verkrijgbaar in vele kleuren. Geschikt voor muren en plafonds. DryPAINT wordt droog geleverd en hoeft enkel op locatie gemengd te worden met water. Het is Tierrafino’s meest innovatieve en duurzame leemverf!

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van alle leem-nieuws!

Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram