Tadelakt Marokkaanse Tierrafino ‘STONE’ kalkpleister

Tadelakt Marokkaanse “Tierrafino STONE” Glanzend, exotisch en waterafstotende Tadelakt

Tadelakt Marokkaanse Tierrafino STONE is originele natuurlijke waterafstotende kalkpleister afkomstig uit Marrakesh, geschikt voor binnen en buiten en wordt aangebracht met een decoratieve kalk-stuc-techniek die in Marokko een lange traditie heeft.

Tierrafino STONE heeft een marmerachtige uitstraling en is na uitharding stootvast. Badkamers, keukens en open haarden krijgen een luxueuze en elegante uitstraling. Tadelakt wordt vaak ook gebruikt voor het afwerken van ornamenten. Tadelakt betekent (vrij vertaald) inwrijven of inmasseren. Het speciale effect wordt verkregen door het materiaal te polijsten met een steen. Tadelakt werd al toegepast in de oudheid. De Romeinen maakten al een kalkpleister gelijkend op Tadelakt. De Azteken werkten aan de binnenkant van hun piramides met Tadelakt.

Bezoek een verkooppunt

Workshops

Tierrafino organiseert coaching, workshops, seminars, stages, cursussen en opleiding over het aanbrengen leemstuc, leempleister, leemverf, stucco lustro, Tadelakt, Betonlook, Antique Provence, leembouw en natuurlijk bouwen met leem.

Workshops

Tadelakt kleuren Tierrafino ‘STONE’

8 zachte aardekleuren

kleurleem-overzicht

Dover wit, Delphi wit, Romeins oker, Djenné rood, Nassau oranje, Ayers Rock, Iquitos groen en Gomera grijs. Standaardkleuren die onderling – of met andere natuurlijke Tierrafino-pigmenten gemend kunnen worden. Het aantal kleurschakeringen is daardoor vrijwel onbegrensd.
Als het om kleur gaat heeft iedereen zijn eigen smaak en voorkeur. Met de Tierrafino-pigmenten ontstaat een nòg persoonlijker effect.

Klik de sample-foto’s open om de textuur van het materiaal en de kleur goed in beeld te krijgen. Bekijk tevens de kleuren-slider onderaan de pagina!

Lees het werkblad

Speciaal voor professionals zijn de Technical Friday Sessions. In 1,5 uur geven wij uitleg over leembouw in het algemeen en de technische toepassingen van onze leemproducten. Aan onze presentatie zijn geen kosten verbonden.

Meld je aan

Tadelakt Tinten Kleuren Pigmenten

Met Tierrafino ‘STONE’-pigmenten is het aantal kleurschakeringen vrijwel onbeperkt.

Met de juiste hulpproducten en gereedschappen verzekert van een briljant resultaat!

Tadelakt leem kleuren Tierrafino ‘STONE’ collection

Bekijk ook onze kleurleem-pagina

In de slider-voorbeelden is 90% STONE Delphi en 10% pigment gemengd

Op de hoogte blijven van ons laatste leem-nieuws!

Volg ons op Facebook 

Volg ons op Instagram