Product

Omschrijving:

Tierrafino Stone is een waterafstotende kalkpleister voor het interieur en exterieur.

Kalk en aarde-pigmenten, metaaloxide pigmenten (Dover wit en Ayers Rock).

12,5 kg emmer.

Ca. 5 kg/m2 bij 3-5 mm laagdikte.

Droog en koel maar vrij van vorst.

Tierrafino Stone is 3 jaar houdbaar.

Verkrijgbaar in 1 basiskleuren; Delphi-wit, Het kleurenpalet is uit te breiden door toevoeging van Pigment. Door het gebruik van aardpigmenten kunnen lichte kleurafwijkingen ontstaan tussen verschillende charges van dezelfde kleur. Controleer de charge-nummers op de stickers op de verpakkingen. Indien u verschillende charge-nummers heeft, raden wij aan deze onderling te mengen om eventueel kleurverschil te voorkomen. (Voorbeeld van een charge-nummer: STL0325DO01).

TOEPASSING

Glanzende kalksierpleister voor voldoende dragende wanden en plafonds in het interieur en exterieur. Geschikt voor natte cellen, droge ruimtes en decoratief gebruik (ornamenten). Als tafelblad inzetbaar bij niet intensief belaste tafels.
Geschikt voor het 3-5 mm dik bepleisteren van zeer stabiele, opgeruwde, minerale ondergronden als kalk-cement gebonden pleister, cementpleister en basisleem.

EIGENSCHAPPEN

• Tierrafino Stone is kalk en dus irriterend aan de huid, ogen en slijmvliezen.
• Verwerking door ervaren professional of zeer ervaren doe-het-zelver.
• Handmatige verwerking.
• Damp-open
• Uitgehard na 3 tot 4 maanden.
• Moeilijk te repareren.
• Vertoont in de meeste gevallen fijne haarscheurtjes in het oppervlak.
• Onderhoud alleen mogelijk met pure olijfoliezeep (Tierrafino Soap)
• Geschikt voor vloeren, maar dan alleen te belopen met blote voeten of zacht schoeisel.
• Gebruik nooit schilderstape op nieuwe/oude Tadelakt.
• Pas niet toe waar water op- of tegen Stone blijft staan om vlekken te voorkomen.

VERWERKING

De temperatuur van de lucht en de ondergrond dient minstens 5°C te zijn.

Dragend, stabiel, constant droog, absorberend, voldoende grof voor een mechanische hechting en vrij van stof en vet. Verwijder filmbindende resten. Tierrafino Base is een geschikte ondergrond voor droge ruimtes. In natte ruimtes is een waterdichte ondergrond nodig. Ondergrond mag niet werken of buigen onder alle omstandigheden, om structuurscheuren te voorkomen.

Voeg 5 l water toe aan 12,5 kg Stone (0,4 l/1 kg). Sluit de emmer en laat 2 tot 15 dagen staan. Voor de verwerking: leeg de inhoud van een emmer in een nieuwe emmer/kuip. Voeg weinig water toe en meng Stone tot een smeerbare massa. Bewaar indien mogelijk wat droog materiaal voor reparaties in de toekomst. Gebruik Pigment alleen in combinatie met Stone Delphi Wit. Voeg in natte cellen maximaal 10% Tierrafino Pigment toe, met uitzondering van Ultramarijn Blauw, gebruik dit niet in natte cellen.

Na enige tijd, afhankelijk van de omstandigheden tussen 1 en 12 uur, wordt een mengsel van Tierrafino Soap en water (1:50 delen) aangebracht met een zachte kwast. Begin altijd onderaan uw object om witte strepen te voorkomen die altijd zichtbaar blijven. Herhaal tot Stone verzadigd is (het mengsel trekt niet meer in het oppervlak). Veeg voorzichtig met de hand of een tot een bal gevormde dunne plastic zak tot het droog is. Laat de zeep niet vanzelf opdrogen, wrijf het altijd droog. Wacht 1 tot 6 uur en breng een mengsel aan van Soap en water (1:25 delen) en polijst voorzichtig met een polijststeen. Gebruik Soap nu als middel waardoor de steen over het oppervlak glijdt. Herhaal dit met tussenpozen om de glans te verhogen. Na het polijsten, douche en bad 7 maal behandelen met Soap, met of zonder polijststeen.

Maak Stone alleen schoon met pure olijfoliezeep (Tierrafino Soap) en water. Des te vaker Stone behandeld wordt met Soap, des te meer verzadigd raakt de kalkpleister. Dit bevordert de waterafstotende werking. Laat de zeep niet vanzelf opdrogen, wrijf het altijd droog met de hand of met een zachte doek.

Onder normale omstandigheden (+20°C en 60% relatieve vochtigheid) is Stone droog tussen 2 en 6 dagen. Uitgehard na 4 maanden. Versnel nooit het drogen van Stone. Gebruik douchewanden na 1 week, belast vloeren na 4 weken.

Reparaties van Stone zijn mogelijk maar blijven altijd zichtbaar. Breng Stone aan op de voorbevochtigde beschadiging, vermijd aanbrengen op de onbeschadigde delen. Verwerk zoals beschreven in “AANBRENGEN” en “AFWERKING”.

Stone is irriterend. Gevarensymbool: Vermijd contact met huid, ogen en slijmvliezen. Draag altijd handschoenen, stofbril en stofmasker. Bewaar buiten bereik van kinderen. Spoel ogen goed uit na contact en raadpleeg
uw arts, ook bij voortdurende irritatie van de huid. Raadpleeg voor overige informatie het Finish Veiligheidsinformatieblad.

EXTRA’S

Volledig uitgedroogde Stone kan met diverse soorten was beschermd worden. Onbehandelde en niet goed onderhouden Stone is vatbaar voor vlekken.

GEREEDSCHAP

 Veiligheidsbril, stofmasker, beschermende handschoenen, kuip, menger, plantenspuit, spaarbord, rvs spaan, houten schuurbord, plastic spaan, polijststeen, kwast, schilderstape.

HULPPRODUCTEN

Tierrafino Soap, -Pigment, -Wax. 

ONDERGRONDEN

OVERZICHT

Ondergrond:

Voorbehandeling 1:

Beton, baksteen en overige bouwstenen/blokken

Uitvlakken met een voor de ondergrond geschikt cementpleister met vol-vlaks bewapeningsgaas en opruwen tot 2 à 3 mm reliëf

Ondergrond:

Voorbehandeling 1:

12,5 mm Fermacell gipsvezelplaat

Eerste laag: schroeven op constructie en stoot op stoot verlijmen.
Tweede laag: vol-vlaks verlijmen en schroeven op de eerste. Platen overlappen en stoot op stoot verlijmen

Voorbehandeling 2:

Ardex P52 + 10 mm Ardex A950 met vol-vlaks bewapeningsgaas aanbrengen en opruwen

Ondergrond:

Voorbehandeling 1:

Gipskarton-, hout- en onbekende platen

Verwijderen

Voorbehandeling 2:

Dubbel 12,5 mm Fermacell aanbrengen zoals boven beschreven

Ondergrond:

Voorbehandeling 1:

Leemstenen en Leembouwplaten

Uitvlakken met Tierrafino Base met vol-vlaks bewapeningsgaas en opruwen tot 2 à 3 mm reliëf

Ondergrond:

Voorbehandeling 1:

Onbekend- en loszittend pleisterwerk, verfresten

Verwijderen tot de ondergrond schoon is.

Voorbehandeling 2:

Ondergrond detecteren en instructies boven volgen

DISCLAIMER

De informatie in deze productomschrijving is met de grootste zorg samengesteld. Tierrafino B.V. aanvaardt echter geen verantwoordelijkheid voor directe of indirecte schade die zou kunnen optreden bij het gebruik van de geboden informatie. Bij elke nieuwe uitgave van de productinformatie vervalt de geldigheid van de vorige uitgave.