Tierrafino ipaint natuurlijke leemverf

Tierrafino ipaint is een leemverf voor binnenmuren en plafonds. Deze verf bestaat voor het grootste deel uit leempoeder, afkomstig uit verschillende groeves in Europa, en vertoont een fijne zachte structuur. Muren en plafonds die behandeld zijn met leemverf voegen een interessante en speelse toets toe aan ieder interieur. Tierrafino ipaint heeft daarbij nog enkele zeer prettige eigenschappen: het is damp-open en het bevat bijna geen chemisch oplosmiddelen. Daardoor draagt het bij aan een aangenaam en gezond klimaat in je woning of werkruimte.

De kleuren van onze aarde

Tierrafino ipaint is te verkrijgen in 8 zachte aardekleuren. Dover wit, Delphi wit, Romeins oker, Djenné
rood, Nassau oranje, Ayers Rock, Iquitos groen en Gomera grijs. Deze standaardkleuren zijn onderling of met andere natuurlijke Tierrafino-pigmenten mengbaar waardoor eindeloze kleurenvariaties mogelijk zijn. Mede door toepassing van de verschillende effecten wordt elke kamer net even anders en extra spannend

Bestel een samplebox Bezoek een verkooppunt
Leemverf Tierrafino
Leemverf Tierrafino Seoul Korea apartment

Eenvoudig en makkelijk werken met ipaint

Tierrafino ipaint is eenvoudig en makkelijk zelf te verwerken. Het zit gebruiksklaar in de emmer. Eventueel verdunnen met water. Het hecht goed op de meeste ondergronden. Zeer gladde of sterk absorberende oppervlakken vragen om een voorbehandeling met Tierrafino Contact Fine.  ipaint aanbrengen met de kwast of roller.

Voor complete verwerkingsinstructies en verdere technische informatie:

Ga naar werken met I-PAINT Lees het werkblad

Workshops

Tierrafino organiseert workshops, seminars, stages, cursussen en opleiding over het leren aanbrengen van leemstuc, leempleister, leemverf, stuccolustro, tadelakt, beton-look, leembouw in het algemeen en natuurlijk bouwen met leem.

Interesse? meld je nu aan.

Wil je het niet zelf doen? Kies een Tierrafino-verwerker bij jou in de buurt 

De lemenhuizen van Djenné als inspiratie voor Leemverf

door leemkunstenaar Carl Giskes

‘In de jaren zeventig reisde ik zeven jaar lang door Afrika, Azië en Amerika, om andere culturen te leren kennen en mij te oriënteren op mijn toekomst.
In Afrika belandde ik in de beroemde stad Djenné , die een onuitwisbare indruk op mij maakte. Ik zag hoe de mensen daar hun huizen van leem bouwden. Deze huizen zijn een genot om in te wonen en te werken.
Terug van mijn wereldreis besloot ik het bouwen met leem In Nederland te introduceren. In 1992 richtte ik Leembouw Nederland op, een bedrijf dat organische, milieuvriendelijke stucco’s, verven en andere producten van leem maakt met als merknaam Tierrafino (Fine Earth). De grondstoffen komen uit Europese klei- en zandgroeven. De kleuren vertonen allen een aardse gloed. Zo kreeg een oeroud product een moderne toepassing.
Met mijn bedrijf wil ik een bijdrage leveren aan een mooie, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving waarin mensen zich echt thuis voelen’.

De unieke eigenschappen van Leemverf

Leem heeft een aantal bijzonder prettige en unieke eigenschappen. Leem bestaat voor de helft uit zuurstof en voor 20% tot 40% uit silicium. Vooral dit mineraal bezorgt leem zijn unieke warmte- en vochtregulerende eigenschappen. Belangrijke andere voordelen van leem zijn dat het antistatisch en schimmelwerend is. Daardoor bevordert het een gezond en evenwichtig binnenklimaat. Leem is warm in de winter en koel in de zomer.  Zowel in woonhuizen als in kantoren, theaters, concertzalen, musea en utiliteitsgebouwen zorgt leem op wanden en plafonds voor een aangename sfeer en een verrassend kleurenspel.

Tierrafino ontwikkelt permanent nieuwe producten en houdt daarbij rekening met vragen en initiatieven van consumenten. Naast ipaint is er bijvoorbeeld ook Tpaint, een 100% natuurlijke leem-structuurverf.