Tierrafino ‘I-PAINT’ natuurlijke leemverf

Tierrafino ‘I-PAINT’ is een leemverf voor binnenmuren en plafonds. Deze verf bestaat voor het grootste deel uit leempoeder, afkomstig uit verschillende groeves in Europa, en vertoont een fijne zachte structuur. Muren en plafonds  met leemverf voegen een interessante en speelse toets toe aan ieder interieur. Tierrafino ‘I-PAINT’ heeft daarbij nog enkele zeer prettige eigenschappen, het is damp-open en het bevat bijna geen chemisch oplosmiddelen* het draagt daarmee bij aan een aangenaam en gezond klimaat in je woning of werkruimte.

*Voor onze leemverven zonder enkele toevoegingen, in principe alle droge leemverven, en met uiterst minimale toevoegingen, ver beneden de toegestane hoeveelheid,  bekijk onze product-bladen bij downloads voor een eerlijk en transparant overzicht. A. BOK & ZN Amsterdam  is onze partner voor natte-leemverf.

De kleuren van onze aarde in vele variaties

Tierrafino ‘I-PAINT’ is te verkrijgen in een palet van 8 basiskleuren: Dover wit, Delphi wit, Romeins oker, Djenné rood, Nassau oranje, Ayers Rock, Iquitos groen en Gomera grijs. Deze standaardkleuren zijn onderling of met andere natuurlijke Tierrafino-pigmenten mengbaar, waardoor eindeloze kleurenvariaties mogelijk zijn. Mede door toepassing van de verschillende effecten wordt elke kamer net even anders en extra spannend. Het ‘I-PAINT’-kleurenoverzicht staat onderaan de pagina.

Samples kopen Bezoek een verkooppunt

Eenvoudig en makkelijk werken met ‘I-PAINT’

Tierrafino ‘I-PAINT’ is eenvoudig en makkelijk zelf te verwerken. Het zit gebruiksklaar in de emmer. Eventueel te verdunnen met water. Het hecht goed op de meeste ondergronden. Zeer gladde of sterk absorberende oppervlakten vragen om een voorbehandeling met Tierrafino CONTACT Fine. ‘I-PAINT’ is aan te brengen met de kwast of roller.
Voor complete verwerkingsinstructies en verdere technische informatie zie het productblad of lees de pagina WERKEN MET ‘I-PAINT’.

Ga naar werken met I-Paint PRODUCTBLAD

Speciaal voor professionals is onze Technical Friday Morning. In 1,5 uur wordt uitleg gegeven over leembouw in het algemeen en de technische toepassingen van onze leemproducten. Aan deze presentatie zijn geen kosten verbonden.

Meld je aan
Leemverf Tierrafino
Leemverf Tierrafino Seoul Korea apartment

De lemenhuizen van Djenné als inspiratie voor Leemstuc en -verf

door leemkunstenaar Carl Giskes

‘In de jaren zeventig reisde ik zeven jaar lang door Afrika, Azië en Amerika, om andere culturen te leren kennen en mij te oriënteren op mijn toekomst.
In Afrika belandde ik in de beroemde stad Djenné , die een onuitwisbare indruk op mij maakte. Ik zag hoe de mensen daar hun huizen van leem bouwden. Deze huizen zijn een genot om in te wonen en te werken.
Terug van mijn wereldreis besloot ik het bouwen met leem In Nederland te introduceren. In 1992 richtte ik Leembouw Nederland op, een bedrijf dat organische, milieuvriendelijke stucco’s, verven en andere producten van leem maakt met als merknaam Tierrafino (Fine Earth). De grondstoffen komen uit Europese klei- en zandgroeven. De kleuren vertonen allen een aardse gloed. Zo kreeg een oeroud product een moderne toepassing.
Met mijn bedrijf wil ik een bijdrage leveren aan een mooie, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving waarin mensen zich echt thuis voelen’.