Handleiding Tierrafino T-paint ecologische leem-structuurverf

T-paint ecologische leem-structuurverf zit droog in de emmer. Voor een homogene pasta voeg T-paint  aan water. De leem-structuurverf is makkelijk met kwast of roller aan te brengen op iedere ondergrond die voor muurverf geschikt is. De ondergrond moet droog en schoon zijn, vrij van stof en vet. Een gladde ondergrond moet voor-behandeld worden met Tierrafino Contact Fine.

Verwerkingsinstructies, ondergrondenoverzicht en technische informatie zie het Tierrafino T-paint Productblad en in de product-bladen voor hulpproducten.

De onderstaande heldere instructievideo geeft u nog meer informatie en  inspiratie.

Deze video wordt ondersteund door tekst uitleg zet de ondertiteling aan!!!

 

Met de Handleiding van T-paint ecologische leem-structuurverf zelf aan de slag!

Leemverven Tierrafino T-paint.

Verwerking van Leemverven. Ecologisch Leemschilderwerk

Duurzame Circulaire muurafwerking met Leemverf

Als u met T-paint ecologische leem-structuurverf werkt, kies dan ook de beste hulpproducten
Waarom beknibbelen op de goede hulpproducten? Ze helpen immers mee aan een grandioos eindresultaat en dat is toch wat telt. Gebruik altijd gereedschap van goede kwaliteit.

Een Leemmuurafwerking ‘ademt’

Natuurverf van leem is makkelijk toepasbaar in het interieur. Eenmaal aangebracht is natuurverf van leem droog afneembaar. Natuurverf van leem is een verademing in huis. Natuurverf van leem is schimmelwerend

Handleiding T-paint Ecologische Leem-structuurverf
Leemschilder-verwerkingsinstructies stap voor stap hoe het moet

T-paint is een ecologische structuurverf van leem die wordt aangebracht met een kwast of met een roller.

Eigenschappen

Het schilderen van Tierrafino T-paint structuurverf is in de verwerking gelijk aan een reguliere grove structuurverf die wordt aangebracht met de kwast of met de roller.
Structuurverf T-paint leent zich niet voor het dichten, opvullen van gaten!
Op gelijkmatige ondergronden kan in één keer een dekkend resultaat verkregen worden. Zie hiervoor het product-blad van Tierrafino T-paint inclusief een overzicht van het dek- en hechtvermogen van T-paint en de eventuele benodigde voorbehandeling van verschillende ondergronden.

Gereedschap

Gebruik voor natuurverf van leem alleen het gereedschap van hoge kwaliteit. Ga hiervoor naar een van Tierrafino’s Verkooppunten!
Tierrafino levert een paardenharen stoffer om de fonkeling te creëren in T-paint

Benodigdheden 

Mengemmers, menger, kwasten, zachte vachtroller, fijne spons, afplak-tape, zachte borstel/kwast. Structuurverf-meng-emmers, menger, kwasten, zachte vachtroller, fijne spons, afplaktape, zachte borstel/kwast.

Ondergrond

De ondergrond voor deze leem-structuurverf moet droog, zuiver, stevig, stof- en vetvrij zijn. Indien nodig ondergrond reinigen met een vetoplosser. Eventueel kan een ruwe ondergrond worden gebruikt.

Stukadoorswerk met Leem en Kalk

Voor een goede ondergrond van T-paint is er keus uit diverse materialen:
Tierrafino Base met of zonder stro en twee soorten kalk.
Het is raadzaam de technische bladen van Base en Kalk te raadplegen voordat u aan het werk gaat.

Stukadoorswerk met leem en kalk is gezond voor mens en milieu

Voor al uw stukadoorswerk gebruik producten van Tierrafino. Stukadoorswerk met leem kan met de spuitmachine makkelijk verwerkt worden.

Mengen

Voeg al roerend 12,5 kg T-paint aan 6,5 liter schoon water toe. Roer tot er een homogene verf is ontstaan.
Voeg naar wens een weinig extra water toe.

Voorbehandeling ondergrond

Zeer gladde ondergronden moeten worden opgeruwd met schuurpapier of een staalborstel en/of worden voor-behandeld met Tierrrafino Contact Fne. Klik hier voor het Technisch Merkblad van Tierrafino Contact Fine .

Aanbrengen met kwast

Breng met de kwast een kleine hoeveelheid Tierrafino T-paint structuurverf aan op de muur. Verdeel de zandkorrels naar wens met de kwast. Eventuele ophopingen van zand met een hardere, kortere kwast verdelen.
Als de ondergrond nog doorschijnt met een zachte kwast het aarde-pigment zo verdelen dat de T-paint structuurverf goed dekt zonder dat de structuur van het zand teveel beïnvloed wordt.

Aanbrengen met roller

Breng Tierrafino T-paint- structuurverf aan op de wand of plafond met een zachte vachtroller. Door herhaaldelijk over de verf heen te rollen wordt het materiaal beter verdeeld waardoor de structuur als geheel egaler wordt.

Drogen

Laat Tierrafino T-paint opdrogen. De dek-kracht van T-paint is pas te zien na het drogen.  Mochten er plekken zichtbaar zijn, na het drogen waar de T-paint niet dekt, breng dan een beetje materiaal op de kale plek aan en verdeel deze gelijkend aan de directe omgeving.

Drogingstijd

Tierrafino T-paint is, afhankelijk van ondergrond en omstandigheden, na      1 – 12 uur droog.
Tierrafino T-paint is na twee weken uitgehard.

Afwerking

Pas als Tierrafino T-paint-structuurverf is opgedroogd kan deze worden afgewerkt.

Veeg voorzichtig met een vochtige spons (niet nat) over de T-paint heen. U verwijdert nu de fijne aarde van het zand, de kleur van het zand wordt daardoor zichtbaar. Het gebruik van een fijne spons verdient de voorkeur over een grove. Als na één keer niet het gewenste effect is behaald herhaal dan het afnemen met de spons. Bij de tweede behandeling zal er nog weinig aarde van het oppervlak loskomen.
Als de muur of het object nog niet volledig opgedroogd is borstel dan de T-paint met een zachte stoffer om de vonkeling van het zand nog beter zichtbaar te maken. Een paardenharen stoffer of een brede, langharige zachte verfkwast lenen zich hier bij uitstek voor.

Voor een bijzondere wandafwerking Pigmenten en Toeslagstoffen om mee te mengen!

Voor verrassende effecten gebruik dan de Tierrafino-toevoegingen. Om T-paint nog grover te maken, gebruik Sienna Zand. De wand nog meer laten glinsteren, Tierrafino Parelmoer. T-paint is geschikt voor het schilderen of leemstucen van elk mineraal ondergrond, binnenshuis. T-paint kan worden toegepast met verschillende schildertechnieken, variërend van traditionele kaleen, wash-drawn verf.(zie productblad)

Tierrafino Wax maakt T-paint afwasbaar. Leemstuc en -verf waterdichte fixatief afwerking met Wax, leemafwerking was,

Onderhoud

Tierrrafino T-paint is enigszins poreus waardoor het vuil op kan nemen. U kunt T-paint met een vochtige spons afnemen. Wanneer er een blijvende vlek is ontstaan raden wij aan de vlek te verwijderen en de plek te repareren met een beetje nieuwe T-paint. De reparatieplek trek na droging mooi bij.

m²/emmer 12,5 kg

Één emmer 12,5 kg Tierrafino T-paint bedekt ongeveer 18 m², wanneer de ondergrond gelijkmatig is in kleur.
Structuurverf is leemverf waaraan zandkorrels zijn toegevoegd.
Door het aanbrengen van de structuurverf creëert men een bepaald effect, een structuur, op het oppervlak.

De verf kan aangebracht worden met een roller of een kwast. Men kan structuurverf verkrijgen met een grove zandkorrel.
Het resultaat is een ruw oppervlak dat naast het effect van de korrels ook verhullend werkt voor eventuele onvolkomenheden van de ondergrond. Men moet er dan wel rekening mee houden dat het oppervlak als gevolg van de structuur veel groter is geworden en dat men daarom aanzienlijk meer verf nodig heeft dan wat men normaal schat voor het aantal vierkante meters.

Wil je op de hoogte blijven van ons leem-nieuws!

Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram

 

De informatie in deze product-omschrijving is met de grootste zorg samengesteld. Tierrafino aanvaardt echter geen enkele verantwoordelijkheid voor directe of indirecte schade die zou kunnen optreden bij het gebruik van de geboden informatie. Bij elke nieuwe uitgave van de productinformatie vervalt de geldigheid van de vorige uitgave.