Groene Bouwmaterialen

Groene-Bouwmaterialen

Tierrafino Verkooppunt

Voor Tierrafino leemproducten bij Groene Bouwmaterialen klik hier!

Leemstuc kopen
Productpagina informatie LEEMSTUC

Leemverf Kopen
Productpagina LEEMVERF

Groene Bouwmaterialen verkoopt met succes Tierrafino’s leemstuccen, leemverven en aanverwante producten. Groene Bouwmaterialen is ontstaan uit het bedrijf Sebunga Leembouw van Thomas Pijnenborgh. Sebunga was een afbouwbedrijf voor leemstucwerk, na-isolatie en wandverwarming. Sebunga Leembouw is opgericht in 1998 en vanwege het succes van Groene Bouwmaterialen uiteindelijk opgeheven in 2018. In die periode van 20 jaar zijn grote aantallen afbouw en interieur projecten aangenomen (en opgeleverd), voornamelijk leemstucwerk maar ook Tadelact, kalk(glans)pleisters, na-isolatie en wandverwarming.

Rond 2005 kreeg Thomas Pijnenborgh steeds vaker de vraag van zelfbouwers om, in plaats van het werk aan te nemen en uit te voeren, de materialen te leveren en te adviseren hoe deze te verwerken. Naast de eigen Sebunga projecten ontstond zo langzaam de handel in ecologische bouwmaterialen en bijbehorende advies hoe deze te verwerken in de praktijk.
Eind december 2008 Groene Bouwmaterialen opgericht om aan de steeds omvangrijker wordende vraag te kunnen voldoen en zag de webwinkel www.groenebouwmaterialen.nl het licht.
In 2010 kwam Frederik Winterwerp aan boord om voltijds voor Groene Bouwmaterialen te werken, aangezien Thomas Pijnenborgh ook nog druk was met Sebunga Leembouw.

Groene-Bouwmaterialen

Leembouw: leemverf, leemstuc, leemplaten, leemstenen, etc.

Leem is een echt historisch bouwmateriaal dat reeds duizenden jaren door de mens, op alle continenten, gebruikt wordt om mee te bouwen. Het is een natuurlijk materiaal en bestaat in verschillende verhoudingen uit zand, klei en silt. In meer detail bestaat leem uit zuurstof, mineralen (waaronder silicium), sporenelementen en enzymen. De in de leem aanwezige mineralen bieden een lichte bescherming tegen elektromagnetische straling. Het menselijk lichaam toont sterke overeenkomsten met leem op het gebiedt van het percentage aanwezige silicium en elektrische geladenheid en dat maakt dat mensen zicht comfortabel voelen in een huis met veel leem.
Een lemen huis ademt 30 maal meer dan huizen met conventionele materialen als baksteen en beton. Leem is warmte- en vochtregulerend en zorgt voor een goede akoestiek. Een met leem gebouwde of afgewerkte ruimte is koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter. Bij een hoge luchtvochtigheid nemen de wanden vocht op, bij een lage luchtvochtigheid komt dit vocht weer vrij.