Leemshop

Tierrafino Verkooppunt

Leemshop leem kopen van Tierrafino

Voor Tierrafino leemproducten bij de leemshop klik hier!

De leemshop is de Tierrafino shop bij uitstek. Soms wordt de naam geschreven als Terafino, Terrafino, Terrafina,Tierafino of Tierrfino. Ook als je een van die namen zoekt en je bedoelt de grootste leemproducent van Nederland, dan ben je hier aan het goede adres!

“Leem is een zuiver en natuurlijk materiaal dat altijd iets extra’s geeft“

(Geert de Bock, eigenaar Leemshop)

In 2006 volgde ik als stucadoor een workshop leemstuc. Toen de cursusleider de leemstuc aanmaakte, werd ik getroffen door die heerlijke geur. Alsof je loopt in een bos waar het net geregend heeft. En toen wist ik het wel : daar wil ik mee werken. Gek hé, alleen de geur was al genoeg.
In het jaar daarna bouwde ik mijn reguliere stucadoorsbedrijf om tot een specialistisch leemstucadoorsbedrijf. Voor klanten ging ik aan de gang met leemstuc, leemverf, wandverwarming, etc. Werken met leem is werken met materialen die gezond zijn voor mijn klant om in te wonen, maar ook voor mij als verwerker. En ook nog eens voor het milieu, want leem kan “terug naar de natuur”. Leem kun je laten drogen en opnieuw gebruiken. Je produceert dus geen afval. Ik kies bewust voor leem en aanverwante natuurlijke materialen en toepassingen en ben blij dat steeds meer mensen ook die bewuste keuze maken.
Nu ik de stucadoorsspaan aan de wilgen heb gehangen, stelt deze webshop mij in staat om andere mensen kennis te laten maken met leemstuc, leemverf, wandverwarming en andere toepassingen met natuurlijke bouwmaterialen. De workshops of advies gesprekken zijn een prachtig middel om mijn kennis die ik in de uitvoering heb opgedaan te delen.

Leem is je derde huid!

Natuurlijk heb je eerst je eigen huid waarmee je je temperatuur regelt en contact maakt met je omgeving. En als tweede huid draag je kleren en hoe belangrijk zijn de materialen waarmee je kleding is gemaakt. Verstikkend plastic of ….. ademend en natuurlijk materiaal als katoen, wol en sinds kort ook bamboe of brandnetel. En zo kom je bij je omgeving, de (atmo-)sfeer in de ruimte waar je bent : het binnenklimaat (zie ook Wikipedia)!

Je derde huid is de aankleding van je woning, zeg maar de binnenhuid van de ruimte waarin je leeft, werkt en slaapt. Maak je die van plastic en luchtdicht, dan voel je de beklemming en klamheid op je eigen huid. Of maak je die derde huid met natuurlijke materialen die ademen? Je leefomgeving of binnenklimaat is erg bepalend voor hoe je je voelt. Planten, kleuren en natuurlijke materialen kunnen daarop van grote invloed zijn.

Leem draagt door zijn open karakter in hoge mate bij aan een prettiger binnenklimaat. Leem accumuleert of absorbeert leefvocht als er veel in de lucht zit. En laat het weer los als de lucht erg droog is. Zo creëert leem een contante luchtvochtigheid die gezond is en comfortabel aanvoelt.

Leemshop leem kopen van Tierrafino

Informatieve productpagina’s van Tierrafino leemverf en leemstuc.

Lees het werkblad

Workshops

Tierrafino organiseert coaching, workshops, seminars, cursussen en opleiding over het aanbrengen en stukadoren van leemstuc/leempleister, leemfinish, verstevigde leemstuc, stucco lustro, decoleem, leemverf, tadelakt, kalkpleister, en natuurlijk bouwen met leem.

Workshops