Doe mee met de vakwedstrijd

De Beste Stukadoor van de Aarde!

VERLENGD!

Ons podium voor vakwerk

Ben jij trots op je vakmanschap en wil je jouw prachtige projecten in de schijnwerpers zetten? Dit is je kans!  “De beste stukadoor van de Aarde” is het podium van de stukadoor waar iedereen, van vakgenoten tot architecten en klanten, jouw werk kan bewonderen.

 

Waarom meedoen?

  • Schitter op onze kanalen en laat iedereen zien wat vakwerk voor jouw inhoudt.
  • Win tot wel €1000 aan materiaal voor je volgende project.
  • Grijp de kans om gekroond te worden als dé Clay Expert van 2024!

 

Hoe doe je mee?

  • Maak een projectverslag inclusief foto’s
  • Lever jouw project aan via deze pagina
  • Deel de campagne in je netwerk!

Lees meer 

Zo doe je mee!

Lever een uitgebreide projectbeschrijving en minimaal drie foto’s aan via de onderstaande button. Let op: Alle foto’s dienen rechtenvrij te zijn zodat we deze mogen delen. Vermeld ook wie de foto heeft gemaakt indien het gaat om een fotograaf. Een project dient bezocht te kunnen worden door de vakjury.

Deel de campagne in jouw netwerk en volg @tierrafinoclay op instagram.

Ontvang een gratis toegansbewijs voor de Afbouwvakdagen en ontmoet de andere deelnemers bij de Tierrafino stand. En…zet de prijsuitreiking tijdens Tierrafest 2024 op 14 juni in je agenda!

Succes!

Ik doe mee

10 foto tips

Probeer altijd te fotograferen bij natuurlijk daglicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit harde schaduwen kan veroorzaken. Indirect licht is ideaal.

Gebruik een statief of zet de camera op een stabiel oppervlak om bewegingsonscherpte te voorkomen. Als je geen statief hebt, gebruik dan je lichaam als stabilisator door je ellebogen tegen je lichaam te drukken.

Denk aan de regel van derden. Verdeel je beeld in negen gelijke segmenten en plaats belangrijke elementen op die lijnen of op hun kruispunten. Vaak kan je in de instellingen van je (smartphone) camera een grid toepassen.

 Zorg ervoor dat de achtergrond en de omgeving niet afleiden van het hoofdonderwerp. Verwijder onnodige items uit het frame. Pas hier wel mee op, te klinisch gaat ten kosten van de sfeer.

Zorg ervoor dat het belangrijkste deel van je werk scherp is. De meeste smartphones hebben een ‘tap-to-focus’-functie.

Probeer verschillende hoeken en perspectieven. Soms kan een lichte verandering in positie een groot verschil maken in hoe het eindresultaat eruitziet.

Let op de kleuren in je foto. Probeer kleuren te hebben die complementair zijn en zorgen voor een aangenaam contrast.

pas hier mee op! Of gebruik eenvoudige bewerkingstools of apps om helderheid, contrast en verzadiging aan te passen, of lever de foto’s onbewerkt in. Dan kunnen wij altijd nog indien nodig een bewerking toepassen. Onthoud: het doel is om een realistische weergave van je werk te tonen.

Een tip van jurylid Pavel Pakuza en winnaar van de fotowedstrijd in 2012. Denk aan de textuur van je stucwerk, is het ruw of glad? Zit er veel tekening in? Wat voor licht valt er op? Als je werk zou spreken wat zou het dan zeggen?

Vraag collega’s of vrienden om feedback op je foto’s voordat je ze indient. Een frisse blik kan vaak nuttige inzichten bieden.

Ik doe mee

Juryprijs

We hebben een geweldig jury-comité met samen meer dan 120 jaar ervaring die jullie projecten gaan beoordelen! De aankomende maanden zullen Aad Markwat, John Boullart, Hoecein Zouhry, Michaela Pakuza en Pavel Pakuza de inzendingen gaan beoordelen. Meer over hun verhaal volgt nog.

🥇 1e plaats: Reken voor je volgende project op €1000 aan materialen. Draag met trots de titel ‘Clay Expert 2024’ en schitter op onze website met het exclusieve ‘Seal of Excellence’ logo naast jouw eigen logo. Een erkenning die je vakmanschap onderstreept! Daarnaast wordt je meegenomen op onze geselecteerde social-media kanalen.

🥈 2e plaats: Verrijk je projecten met €500 aan materialen en je wordt meegenomen op onze geselecteerde social-media kanalen. Jouw vakmanschap verdient het om in de schijnwerpers te staan!

🥉3e plaats: Ontvang €250 aan materialen en laat je vakmanschap stralen met een eervolle vermelding op onze kanalen.

Ik doe mee

ben je nog geen Tierrafino verwerker?