Ecomat bio-ecologisch bouwen en wonen

Ecomat is hét Tierrafino Verkooppunt in België

Voor Tierrafino leemproducten bij Ecomat klik hier!

Onze missie

Ecomat wil een honingbij zijn, een bevruchter en verdeler van de natuur.
We weten de juiste nectar te vinden en we willen jou als vriend en buurman ermee verrijken. We willen een boodschap uitdragen van milieu-en gezond bewustzijn voor je huis, je thuis & tuin. Niet toevallig is ons bedrijfslogo een honingraat : ook bijen hebben het minst was nodig als de cellen een zeshoekige vorm hebben. Zuinig omgaan met onze grondstoffen is de boodschap!
Vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel ligt onze focus bij ‘na-groeibare’ materialen.
Concreet helpen we je bouwen aan je eigen plekje op aarde met bouwadvies en het zo efficiënt mogelijk leveren van bio-ecologische bouwmaterialen……op het ritme van Moeder Natuur. Zolang het nodig is!

Onze visie

Bouwmaterialen zijn niet alleen de belangrijkste materialen waarmee we ons omgeven, maar ook producten die het meest gebruikmaken van onze planeet aarde.
Het is daarom belangrijk niet alleen ‘groen’ te denken, maar ook ‘blauw’ : milieu & gezondheid.
Onze nieuwe bedrijfskleur reflecteert deze ‘diepturkooizen’ holistische visie.
Laat ons maar een stuwbedrijf zijn, vechtend tegen een grote greenflow. Met doordachte alternatieven willen wij bewijzen dat het anders kan én moet. Dat doen we al 30 jaar. Want zolang groen niet werkelijk blauwgroen is, is Ecomat nodig!

Oprichting

Ecomat wordt opgericht door Ward, pionier in Vlaanderen wat betreft gezond bouwen en wonen. Ecomat start als klein-en groothandel in bio-ecologische bouwmaterialen in zijn achtertuin in Sint-Antonius-Zoersel. Ward wordt de eerste cellulose-isolatievlokken blazer in België. Het bedrijfslogo is een schets van het ecologische woonhuis van de oprichter. Samen met con-collegae uit Brussel en Luik worden de eerste goederen gezamenlijk geïmporteerd uit Duitsland, Noorwegen & Zwitserland.

Ecomat leem kopen van Tierrafino

Informatieve productpagina’s van Tierrafino leemverf en leemstuc.

Lees de werkbladen

Workshops

Tierrafino organiseert coaching, workshops, seminars, cursussen en opleiding over het aanbrengen en stukadoren van leemstuc/leempleister, leemfinish, verstevigde leemstuc, stucco lustro, decoleem, leemverf, tadelakt, kalkpleister, en natuurlijk bouwen met leem.

Workshops